Георги Иванов Гонзо ще се върне в Левски като спортен директор и ще има пълната власт в клуба, предаде репортер на БГНЕС.

Това съобщи Батков пред журналисти на Герена. Гонзо е дал принципното си съгласие да се върне в отбора и единствено, което не се знае е кога ще стане това. "Надявам се, това да се случи още преди мача с ЦСКА, но в най-лошия случай той ще се върне в навечерието на празненствата за 100-годишнината ни", заяви президентът на "сините". Батков потвърди, че вече е провел разговори с ръководството на Черно море, но не разкри отговорите, които е получил. Собственикът на Левски каза още, че е приел оставките на досегашния спортен директор Христо Йовов и помощник-треньорът Мариан Христов. Според Батков, Йовов е подал оставката си през уикенда, като преди това е правил същото още два пъти - през ноември и януари. Той разкри още, че Йовов го е уведомил за оставката си чрез смс. Самият Йовов заяви вчера, че е освободен от клуба, лично от Батков. Тони Здравков засега остава начело на клуба и ще води отбора срещу ЦСКА в събота.

"Направихме две промени в спортното ръководство, приех оставката на Христо Йовов, трета поред. Едната беше през ноември, другата през януари, третата в събота, чрез смс. Твърде вероятно е един ден той отново да се върне на "Герена". Приех оставката и на Мариян Христов, решението и за двамата беше взето току-що. Промени в треньорския щаб засега няма да се правят. Отделно имах два разговора с Георги Иванов и имам принципното му съгласие да поеме функцията на спортен директор. Целият въпрос е откога, знаем, че има действащ договор и успешно се изявява като треньор на Черно Море, тук въпросът ще бъде уточнен. Силно се надявам това да стане час по-скоро, особено преди мача с ЦСКА. В най-лошия случай това ще стане в навечерието на честванията за стогодишнината ни. Никога не съм се бъркал в работата на спортно-техническото ръководство, не съм се опитвал да разбирам от футбол, просто съм бил като зрител и фен. Декларирам, че имам пълно доверие в Георги Иванов и от момента, в който ще поеме тази функция, той ще се занимава с абсолютно всички спортно-технически въпроси. При евентуална загуба от ЦСКА в събота няма да се случи нищо с Тони Здравков, той ще има два поправителни, но аз съм убеден, че няма да загубим", каза Батков. /БГНЕС