Кубрат Пулев преговаря за мач с британеца Дерек Чисора, гръмнаха международните медии. Промоутърите на Кобрата и тези на Чисора трябваше днес да наддават за това кой да организира срещата, но в крайна сметка нещата се отложиха за 18 март.

Чисора и представителите му не един път и два пъти са споменавали, че се интересуват от двубой с Кобрата. Европейският шампион в тежка категория спечели пояса чак, след като българинът се отказа от него.

Тук нещата обаче стават сериозни. Шефката на промоутърите „Мейн Ивентс“ Кати Дюва заяви, че информацията не е вярна и е говорила с шефа на IBF Линдзи Тъкър. Както е известно, именно претендент за световната титла на IBF e Пулев. Американката добави, че ще подаде жалба, ако българският боксьор реши да се изправи срещу Чисора, защото това ще се окажи елиминационен мач за титлата на WBO, отново държана от Владимир Кличко.

Дюва на Кобрата да му бъде отнето правото на претендент на IBF и то да бъде дадено на победителя от мача между Томаш Адамек и Вячеслав Глазков.

Кобрата вече заяви, че се опасява от промоутърите си и дали те не играят задкулисни игри с Кличко. Все още няма и потвърждение за двубой между Владимир и него през есента за пояса на IBF.

Така този ход може да се окаже опит на Кобрата да притисне още повече украинеца, който досега лавира, за да не се изправи срещу Кобрата.

Междувременно френският боксьор Йоан Дюапо е друго име, свързвано с Кобрата. Президентът на боксовия клуб в Абевил Филип Ерпрек сподели, че е уредил за клиента си мач на 5 април с финландеца Яне Катаджисто. Интересното е, че ако победи в началото на следващия месец, Дюапо смята, че ще се изправи срещу Кубрат. „Ако победя, мога да изляза срещу Кубрат Пулев, претендента на IBF“, сподели френският ас, който има 30 победи и само една загуба на профиринга.

bgsport.bg