"Лудогорец" няма да изневери на стила си на игра срещу "Валенсия" и ще заложи на офанзивния футбол, заяви старши треньорът на българския шампион Стойчо Стоев.

В четвъртък тимът от Разград ще приеме "прилепите" от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски" в първи осминафинален мач от Лига Европа.

"Срещаме сериозен тим, поредният силен противник в турнира. С всяка изминала среща, след всяка победа, съперниците стават все по-сериозни и по-класни. Нашият отбор е готов да изиграе добри мачове, защото с "Валенсия" ни предстоят два. Надявам се да зарадваме хората на стадиона и пред телевизорите", коментира Стоев.

Ден преди двубоя, всички билети за двубоя вече са изкупени. Наставникът на "Лудогорец" е проследил четири мача на "Валенсия" и припомни победата им срещу "Барселона" на "Камп Ноу" отпреди месец.

"Това е един сработен отбор, испански, с качествени играчи, практикуващи добър футбол. Нормално да очакваме трудна среща. Неминуемо те влизат като фаворит, какъвто беше и "Лацио" в предишния кръг. Имаме добра инерция и нужната увереност, така че се надяваме да направим пореден добър мач", допълни специалистът.

Срещу "Валенсия" той няма да може да разчита на наказаните заради натрупани жълти картони Христо Златински и Козмин Моци, но треньорът вече е наясно кои ще са техните заместници.

"Стремим се навсякъде да играем офанзивно с максимален контрол на топката. Никога не сме мислили да се защитаваме и да разчитаме на контри. В четвъртък няма да бъде нищо по-различно, независимо от противника. Няма да изневерим на стила си, ще се опитаме да задържаме топката и да атакуваме при всяка възможност, като ще бъдем изключително внимателни в защита", обясни Стоев.

vesti.bg