Лудогорец посреща Валенсия в първи мач от осминафиналите на Лига Европа. Тази вечер в 20.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“ момчетата на Стойчо Стоев ще се изправят срещу испанския тим, в опит да продължат победния си ход и сбъдването на своята мечта.

Разградчани изминаха дълъг и нелек път, за да стигнат до тази фаза на състезанието. „Орлите“ вече взеха скалповече на ПСВ, Динамо Загреб, Черноморец Одеса, а черешката на тортата в тяхното европриключение дойде на шестнадесетинафиналите – когато елиминираха Лацио.

И двете срещи между българските и римските „орли“ бяха натоварени с особен заряд, но инфарктният реванш на стадион „Васил Левски“ ще остане в съзнанието на разградските привърженици за дълго. Истински голов трилър и равенство 3:3, което изстреля тима на Кирил Домусчиев в следващата фаза, при все чистия успех с 1:0 на стадио „Олимпико“.

Този триумф опиянява шампионите и техните поддръжници, вдъхновява ги, но и малко задължава играчите на „зелените“, които вдигнаха значително летвата, а сега всички очакват да я прескочат сами срещу Валенсия. Очакванията към Лудогорец са значително по-големи, затова и ролята на Стойчо Стоев сега е ключова. Нужно е, дори задължително, спокойният специалист да тушира напрежението, за да може футболистите му да излязат и да се забавляват на терена така, както го сториха в последните мачове.

Еуфорията от представянето на Лудогорец е на лице. Българската сензация в тазгодишното издание на Лига Европа успя да събуди зажаднелия за хубав футбол фен. Опашките пред касите са факт, а капацитетът на Националния стадион е вече изчерпан. Във вторник вечерта всички билети бяха продадени, а това е най-ценното признание за „орлите“.

Двубоят ще започне с полет на орел, олицетворяващ стремежите на шампионите. Този ритуал ще бъде една препратка към прозвището на разградчани, които ще се сблъскат с испанските „прилепи“. Кой обаче ще надвие - летящият дребен бозайник, който е известен със своята възможност да се ориентират на тъмно, или „орлите“, които са царе на птичия свят? Окончателният отговор на този въпрос ще стане ясен след двата предстоящи мача. Какъвто и да е изходът обаче, Лудогорец със сигурност няма да има от какво да се срамува.

gong.bg