Изненадващо Ули Хьонес отказа да обжалва обявената в четвъртък присъда от 3 години и половина затвор за укриване на данъци. По този начин Хьонес прие решението на съда и ще влезе в затвора.

Освен това легендата на Байерн Мюнхен подаде оставка от своя пост на президент на клуба, която влиза в сила веднага.

По време на процеса стана ясно, че президентът на мюнхенския клуб има недекларирана сметка в швейцарска банка.

"След разговори с моето семейство, реших да приема решението на местния съд в Мюнхен относно моя данъчен въпрос. Инструктирах адвокатите ми да не подават жалба", пише Хьонес в съобщението на официалния сайт на Байерн.

"Това отговаря на моите разбирания за благоприличие, държание и лична отговорност. Укриването на данъци бе грешката на живота ми. Ще си нося последствията от тази грешка."

"Освен това с незабавно действие напускам постовете на президент на ФК Байерн Мюнхен и на Надзорния съвет на Байерн Мюнхен АД. Искам по този начин да избегна щети за моя клуб. ФК Байерн Мюнхен е работата на живота ми и винаги ще остане. Докато съм жив, ще остана свързан с този велик клуб и неговите хора по други начини."

"Благодаря от цялото си сърце на моите приятели и привържениците на Байерн Мюнхен", се казва още в официалното съобщение на Ули Хьонес, поместено на официалния сайт на клуба.

gong.bg