Отборът на Ливърпул разби Манчестър Юнайтед с 3:0 на "Олд Трафорд" в дербито от 30-ия кръг на Висшата лига и се доближи на четири точки от лидера Челси с мач по-малко.

Мърсисайдци за първи път от много време насам бяха считани за фаворити в този двубой преди неговото начало и оправдаха всички очаквания. Стивън Джерард откри резултата в 34-та минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Рафаел. Минута след почивката капитанът на "червените" удвои от нова дузпа, след като Фил Джоунс фаулира Джо Алън в наказателното поле.

В 78-та минута Марк Клатенбърг отсъди трета дузпа за гостите, този път за абсолютно несъществуващо нарушение на Видич срещу Стъридж. Сръбският бранител бе изгонен, а Джерард пропусна от бялата точка, след като уцели гредата. Възпитаниците на Брендън Роджърс все пак стигнаха до трети гол, а негов автор бе Луис Суарес в 84-та минута.

С този успех Ливърпул се доближиха на четири точки от лидера Челси, като са изиграли мач по-малко. Юнайтед остава на седмо място с 48 точки. /БГНЕС