Най-добрият български тенисист Григор Димитров изтегли добър жребий за старта на своето участие на мастърса в Маями.

Шампионът от Акапулко е поставен под номер 15 в схемата на турнира и ще започне директно от втория кръг, където ще се изправи срещу победителя между испанеца Алберт Монтанес и поляка Михал Пжисиежни.

Двамата заемат съответно 59-а и 75-а позиция в световната ранглиста, а до този момент Димитров не е играл срещу нито един от тях.

Най-доброто класиране на българина в Маями е достигането на четвъртия кръг през 2012 г., когато е елиминиран от Янко Типсаревич. През миналия сезон той отпадна едно ниво по-рано след загуба от Анди Мъри, поради което при четвъртото си участие ще трябва да защитава 45 точки за световната ранглиста.

Лидер в неговата четвърт на схемата е четвъртият в света Давид Ферер, а евентуален двубой между тях би бил възможен в четвъртия кръг. В тяхната половина на схемата са още Новак Джокович, Анди Мъри и Роджър Федерер.

Сърбинът може да срещне олимпийския шампион в четвъртфиналите в Маями, след което победителят да се изправи срещу рекордьора по титли от Големия шлем в спор за място на финала.

dnevnik.bg