Ръководството на "Ботев" (Пловдив) няма намерение да се разделя със старши треньора Станимир Стоилов. Дори той да подаде оставка след днешния реванш за Купата на България срещу "Левски", тя няма да бъде приета.

"Той може да е решил каквото си иска. Аз обаче решавам дали ще си тръгне. Въпросът за смяната му не стои на дневен ред. Мъри е най-добрият треньор в България. Никога не съм свалял доверието си от него", заяви собственикът Цветан Василев в интервю за в. "Преса".

Той е сигурен, че Стоилов ще изведе "Ботев" до поставената цел, която е класиране за Лига Европа. "Осигурили сме му перфектни условия за работа, а освен това разполагаме с най-силната селекция", добави собственикът на пловдивчани.

В същото време "Ботев" предприе няколко промени в ръководството. Клубът освободи председателя на съвета на директорите Юли Попов и членовете Марин Бакалов и Емил Тиберов. На тяхно място са назначени Иван Джиджев и Бисер Лазов.

Джиджев, който ще заеме председателския пост, е президент на баскетболния "Левски" и член на управителния съвет на баскетболната федерация.

"Във връзка с необходимостта от допълнителни мерки за организационното укрепване на "Ботев" се проведоха извънредно общо събрание на акционерите  и заседание на съвета на директорите. Направените промени имат за цел да доразвият възможностите за бъдещия просперитет на клуба", заявиха от клуба на официалния сайт.

dnevnik.bg