Ювентус се класира на четвъртфиналите, след като записа минимален успех с 1:0 при гостуването си на Фиорентина в мача реванш от италианския сблъсък на осминафиналите в Лига Европа.

Така с общ резултат 2:1, "бианконерите" вече са четвъртфиналисти след равенството 1:1 в първата среща в Торино.

"Старата госпожа" стигна до успеха чрез попадение на Андреа Пирло, който отбеляза единственото попадение след страхотно изпълнен пряк свободен удар в 71-ата минута.

По същото време АЗ Алкмаар и Анжи направиха 0:0 в Русия, което класира холандците напред след успеха им с 1:0 в първата среща. Бенфика също продължи в следващия кръг завърши 2:2 в Лисабон с Тотнъм (първата среща бе спечелена от Бенфка с 3:1 на "Уайт Харт Лейн"). Лион загуби визитата си на Виктория Пилзен с 2:1, но това не попречи на французите да продължат напред в турнира, благодарение на победата си с 4:1 в първия мач.

Наполи и Порто завършиха наравно - 2:2 и това устройва "драконите", след успеха им с 1:0 в първата среща. Базел победи като гост Залцбург и също ще намери място сред най-добрите тимове на четвъртфиналите.

Интересен двубой направиха Бетис и Севиля. Гостите победиха с 2:0 и това доведе до продължения и дузпи. При изпълнението на наказателните удари играчите на Бетис сбъркаха два пъти, а тези на Севиля само един път и това класира тимът от "Рамон Санчес Писхуан" напред в турнира. /БГНЕС