"Меси е нашата звезда, искаме той да участва в нашето бъдеще. Искаме да го направим най-скъпоплатения футболист в света", обяви президентът на Барселона Хосеп Бартомеу.

Аржентинският нападател има договор с каталунците до 2018 година, но шампионите на Испания искат да подновят неговия контракт. "Сега сме по средата на сезона, така че не е добър момент да преговаряме с него, но разговаряме с неговия агент и с баща му. Искаме да им обясним колко значи Меси за нас. Той е нашата звезда и искаме да участва в нашето бъдеще. Имаме желание да го направим най-скъпоплатения футболист в света. Той е номер 1 и заслужава това", коментира Бартомеу.

Президентът на каталунците коментира и положението на наставника Херардо Мартино, след като в последните седмици се появиха слухове, че той ще бъде сменен през лятото. "Ние сме много щастливи от него, той е човек, който дава правилните сигнали и се държи по начин, който напълно подхожда на Барселона. Той знае, че сме доволни от него и решението дали да продължи ще бъде негово. Има договор до 2015, но за момента имаме много важни мачове и той се е концентрирал върху това", обясни Бартомеу. /БГНЕС