Президентът на ФИФА Сеп Блатер потвърди, че клубовете от Крим ще доиграят сезона в украинската Премиер лига.

След анексирането на полуострова от Русия се появиха слухове, че "Таврия" (Симферопол) и "Севастопол" може да приключат предсрочно участието си в шампионата.

"Взето е решение по въпроса с отборите от Крим. Двата професионални футболни клуба от този регион ще завършат първенството в украинската Премиер лига. Това решение беше прието и ние сме информирали всички засегнати страни", заяви Блатер.

Той обаче не уточни какво може да се случи в бъдеще, както и дали разговорите по преминаването на "Таврия" и "Севастопол" в руската Висша лига предстоят. Повече яснота се очаква в следващите дни след конгреса на УЕФА в Астана на 27 март.

В понеделник стана ясно, че Руският футболен съюз е започнал процедура по включването в своите редици на Кримската футболна федерация и внедряването на двата клуба в системата на професионалните лиги.

Преди няколко дни президентът на "Севастопол" Александър Красилников подаде заявление до Футболната федерация на Украйна да бъде изключен от състава на нейния Изпълнителен комитет, тъй като вече се явявал гражданин на друга държава.

dnevnik.bg