След краткия си възход в последните седмици, отборът на Манчестър Юнайтед отново разочарова феновете си и записа поредна тежка загуба във Висшата лига. След кошмарното поражение от „вечния съперник“ Ливърпул с 3:0, днес „червени дяволи“ инкасираха поражение със същия резултат от градския съперник Манчестър Сити. Два гола за безпроблемния успех на „гражданите“ бяха дело на Един Джеко, а крайният резултат оформи Яя Туре минута преди края.

След двете поредни победи над Олимпиакос в Шампионската лига и Уест Хем в Англия, Дейвид Мойс и компания, отново бяха приземени, този път от „гражданите“, които показаха че заедно с Челси са основен претендент за титлата.

Гостите поведоха в резултата едва след 43 секунди игра, когато удар на Самир Насри срещна страничния стълб на вратата, а Един Джеко бе на точното място, за да прати топката в мрежата за 1:0. Голът попари домакините от Юнайтед, които трудно намираха отговор на неспирните атаки на противника.

Късметът пожали „червените дяволи“ след полочин час игра, когато Маруан Фелайни можеше да бъде изгонен за удар с лакът в Пабло Сабалета, но въпреки това получи само жълт картон от рефера.

В 56-ата минута Джеко вкара второто си попадение в мача, след като засече центрирана от корнер топка. Точка на спора сложи Яя Туре, който преодоля Давид де Хея с удар от близко разстояние.

С днешната си победа Сити изпревари Ливърпул във временното класиране и вече се намира на втора позиция. „Гражданите“ вече имат 66 точки и се доближиха на три от лидера Челси. Тимът на Мануел Пелегрини обаче е и с цели два мача по-малко. Манчестър Юнайтед остава седми с 51 точки.

В същото време Арсенал направи 2:2 при домакинството си на Суонси. Домакините губеха до 73-ата минута, но в крайна сметка успяха да обърнат до 2:1, за да дойде последната минута когато Фламини си реализира автогол. Вилфред Бони откри за гостите, но с попадения на Лукас Подолски и Оливие Жири, домакините обърнаха в рамките на една минута.

Евертън пък нямаше никакви проблеми при визитата си на Нюкасъл и се наложи с 3:0. Головете за „карамелите“ бяха дело на Баркли, Лукаку и Осман.

Gong.bg