Уейн Рууни призна, че съперниците на "Манчестър юнайтед" вече не идват със страх на "Олд Трафорд".

След шестата и може би най-неприятна домакинска загуба през сезона за шампионите - 0:3 от "Манчестър сити", напрежението върху мениджъра Дейвид Мойс и неговия тим се увеличи. Последния път, когато "червените дяволи" са губили шест домакински мача беше през 1978 г. За Рууни това е неприемливо. "Не е добре. Не може да загубим шест домакински мача в един сезон и трябва да поправим това. Трябва да накараме отборите отново да се страхуват", заяви той в интервю за MUTV.

Останалите до края на мача фенове на домакините не освиркваха отбора, но липсваха и песни в подкрепа на мениджъра.

Рууни призова запалянковците за търпение, въпреки ужасния сезон: "Те отново бяха страхотни тази вечер. Като отбор ние имаме нужда да са силни и да разберат, че преминаваме през голяма промяна". "Ние ще трябва да се стегнем и да започнем да даваме поводи на феновете за радост с добро представяне и победи", добави той.

Рууни смята, че "Юнайтед" не е дал достатъчно от себе си, за да вземе нещо от дербито със "Сити". "Това е лоша вечер и не заслужаваме да спечелим. Не бяхме достатъчно прецизни и не създадохме достатъчно шансове. Никой не обича да губи дерби мач - това са големи мачове и е хубаво да се печелят, но когато губим чувството не е приятно", каза Рууни. "Вероятно това е съдбата ни този сезон - да спечелим няколко мача и да постигнем няколко добри резултат, след което някой мач ни връща назад", завърши той.

dnevnik.bg