Ръководството на "Литекс" уволни старши треньора Златомир Загорчич, съобщава БТА. Очаква се до края на деня клубът от Ловеч да представи Миодраг Йешич като негов заместник. "Литекс" все още не е потвърдил официално информацията.

Загорчич пое отбора в началото на сезона, като наследи напусналия заради неосъщественото впоследствие преминаване в ЦСКА Христо Стоичков. Оранжевите завършиха есенния дял от първенството на първо място и показваха добър футбол, заради което сърбинът получи отлични оценки.

"Литекс" обаче влезе в серия от четири поредни мача без победа. В последните си две срещи отборът на Ловеч загуби от "Лудогорец" (0:3) и от ЦСКА (0:1), за да се смъкне до трето място в класирането след 30-ия кръг.

Според БТА Йешич вече е в Ловеч и по-късно днес ще подпише договор. Ако се стигне до споразумение, това ще бъде втори престой за 55-годишния сърбин в "Литекс". Той беше начело на отбора през сезон 2007/2008.

Йешич е без работа от една година. За последно той водеше ЦСКА в началото на пролетния дял от миналия сезон, но беше уволнен само след два мача.

dnevnik.bg