След двете равенства по 1:1 в мачовете Ман Юнайтед – Байерн и Барселона – Атлетико Мадрид, тази вечер ни очакват нови два вълнуващи мача в Шампионската лига.

Реал Мадрид – Борусия Дортмунд

Реал Мадрид излиза на своя „Сантяго Бернабеу“ срещу Борусия Дортмунд с огромното желание да вземе реванш за миналата година, когато „белия балет“ отпадна именно от немския гранд на полуфиналите в турнира.

Тогава Реал бе домакин в реванша и победи с 2:0, но това не бе достатъчно заради тежката загуба с 1:4 в първия двубой. Добрата новина за „кралете“ е, че Роберт Левандовски, който тогава вкара 4 гола, сега е наказан. Освен това в тима на Юрген Клоп има един куп контузени – Невен Суботич, Марсел Шмелцер, Свен Бендер, Илкай Гюндоган и Якуб Блашчиковски. Лукаш Пишчек пък е под въпрос.

За Реал мачът пропуска Марсело, но Карло Анчелоти е спокоен, че Фабио Коентрао ще го замени успешно. „Фабио Коентрао е готов да влезе. Той е свеж и не е играл много мачове. Ще заместим тази липса добре.“

Борусия със сигурност не е в тази форма, в която се намираше през миналия сезон, но „жълто-черните“ са готови да поднесат поредна сензация. Реал обаче има намерение за четвърта поредна година да стигне до полуфиналите, за да продължи мечтите си за бленуваната Десета.

Пари Сен Жермен - Челси

В другия мач за вечерта един срещу друг се изправят двата отбора, притежавани от богаташи – Пари Сен Жермен и Челси. И докато „сините“ от Лондон от години са утвърден отбор в европейския елит, то парижани тепърва си пробиват път, но момчетата на Лоран Блан са амбицирани бързо да стигнат до върха.

За Челси извън игра са Ашли Коул и Самуел Ето'о, докато за ПСЖ аут са Грегори ван дер Вийл и Жереми Менес.

Златан Ибрахимович е амбициран най-сетне да спечели Шампионската лига и ще даде всичко от себе си срещу отбора на бившия си треньор Жозе Моуриньо, а какво ще ни предложи този непредвидим сблъсък, предстои да разберем тази вечер.

gong.bg