"Двубоят срещу Ангелинос беше тежък и съм доволен, че го спечелих и дадох солидна преднина на България", заяви Димитър Кутровски.

Той донесе втората победа за България, след като надигра първата ракета на Гърция Теодорос Ангелинос с 6:4, 6:3, 1:6, 6:3 насред Атина в двубоя за Купа "Дейвис". Така тенис националите се нуждаят от още само един успех, за да запазят мястото си във втора група на Евро-африканската зона. Ето какво каза 26-годишният софиянец след успеха.

"Доволен съм, също така, че успях да взема реванш за загубата от него миналата година в Пловдив. Проблемът със схващането не беше сериозен. Внезапно духна вятър на корта и застудя и на това се дължеше проблемът. Когато се раздвижих в края на третия и в четвъртия сет, всичко беше наред", заяви Кутровски.

Той допълни, че е готов да играе на двойки в събота, стига капитанът Тодор Енев да го избере. Червените кортове не са любимата настилка на Дими, но той свикнал с тях. Винаги се е стремял да излиза на корта и да дава 100 процента от себе си. /БГНЕС