Байерн продължава успешния си поход към защитата на трофея от Шампионската лига. Баварците се справиха у дома със съпротивата на Манчестър Юнайтед и след 3:1 на "Алианц Арена" и общ резултат 4:2 са на полуфиналите в турнира.

Всъщност момчетата на Пеп Гуардиола бяха извън турнира по едно време в мача, но само за 60 секунди. Това стана, след като Патрис Евра откри резултата, но след светкавичен отговор всичко за англичаните приключи.

Марио Манджукич, Томас Мюлер и Ариен Робен сътвориха пълния обрат и изхвърлиха английския шампион от надпреварата.

Първата част не предложи чак толкова много голови опасности, но все пак такива имаше. Първата от тях се откри пред Уейн Рууни в самото начало, когато се озова на хубава позиция, но се засуети и Данте му изби топката.

Малко след това и домакините имаха шанс, но Ариен Робен от изгодна позиция не успя да се разпише.

Гостите дори отбелязаха гол в 17-ата минута, но той беше отменен заради засада. Попадението беше на Антонио Валенсия, но се оказа, че той е бил зад защитата.

Баварците определено имаха инициативата, но вратарят Давид де Хеа се справяше с ударите им. "Червените дяволи" дори имаха претенции за дузпа в 29-ата минута, но се оказа, че Патрис Евра е бил в засада, преди топката да удари ръката на защитник на Байерн.

В крайна сметка гол преди почивката не падна и развръзката на този интересен двубой беше оставена за втората част.

В началото ѝ статистиката показваше 15:1 удари към вратата в полза на домакините, но англичаните поведоха, изненадващо или не. Това стана в 57-ата минута.

Тогава Антонио Валенсия проби десния фланг и намери Патрис Евра. Топката дойде на волето на французина и той без забавяне стреля мощно. Ударът му срещна напречната греда, но влетя неспасяемо в мрежата за 0:1.

Но радостта на "червените дяволи" трая само 60 секунди. В ответната атака Марио Манджукич засече с глава центриране от фланга и изравни.

Малко след това Рууни беше изведен от Дани Уелбек на изгодна позиция, но отигра много слабо и не можа да върне преднината на "червените дяволи".

Пълният обрат стана факт в 66-ата минута. Тогава Ариен Робен стигна до наказателното поле на Юнайтед, пусна успоредно на голлинията и там Томас Мюлер засече топката от малкото наказателно поле в мрежата за 2:1.

Това сякаш прекърши гостите. Те тръгнаха напред, но не стигаха до толкова опасни ситуации. За сметка на това инкасираха трети гол, който уби окончателно интригата.

В 76-ата минута Ариен Робен направи самостоятелен пробив, преодоля Патрис Евра на границата на наказателното поле и стреля. Топката се отклони леко от крака на Неманя Видич, достатъчно за да стане неспасяема за Де Хеа и резултатът стана 3:1.

До края домакините контролираха двубоя и опитаха още няколко атаки, които обаче не се увенчаха с гол. Такъв не им беше и нужен и така баварците са на полуфиналите и ще чакат съперника си на жребия в петък.

Гонг.бг