Италианският шампион "Ювентус" ще играе с "Бенфика" в полуфиналите в Лига Европа. "Бианконерите", чийто стадион ще приеме финала в надпреварата, ще гостуват в първата среща.

Другият полуфинал противопоставя испанските "Севиля" и "Валенсия". Мачовете ще се играят на 24 април и 1 май.

"Ювентус" и "Бенфика" са се срещали само два пъти в евротурнирите, като италианците са спечелили и двата мача. Вторият е от 17 март 1993 г., като в него е играл настоящият треньор на "старата госпожа" Антонио Конте.

Представителят на "Ювентус" на жребия Павел Недвед заяви: "Няма да ни е лесно, въпреки че сме домакини във втория мач. Определят ни за фаворити, но трябва да изиграем силно и двете срещи."

Съперничеството в тази двойка е интересно и защото това са единствените непобедени отбори в Лига Европа дотук през сезона. "Ювентус" се е устремил към спечелването на рекордната четвърта купа от надпреварата.

Другата двойка гарантира участието на испански отбор във финала в Торино. "Ясно беше, че ще е много трудно, срещу който и отбор да се бяхме се паднали. С "Валенсия" поне се познаваме добре. Надяваме се да спечелим купата за трети път след 2006 и 2007 г.", каза представителят на "Севиля" Франсиско Алфаро.

dnevnik.bg