Реал Мадрид без Кристиано Роналдо победи Барселона с 2:1 на финала за Купата на краля на Испания и завоюва за 19-и път трофея.

Мачът се игра пред 55 хил. зрители на ст. "Местая" във Валенсия. Преди началния съдийски сигнал феновете на Барселона освиркаха националния химн на Испания заради неотдавнашното решение на правителството да забрани провеждането на референдум за независимост в Каталуня.

Реал започна по-агресивно и в 11-ата минута вече водеше с 1:0. Карим Бензема намери с далечен напречен пас Анхел Ди Мария, играл на ръба на засадата, който напредна и шутира по диагонал между краката на Жорди Алба. Вратарят Пинто закъсня с реакцията и макар да докосна топката с пръсти, не успя да спаси: 1:0 за Реал.

През второто полувреме играта на Барселона потръгна и натискът на момчетата на Тата Мартинес доведе до резултат. В 68-ата минута Шави центрира от корнер, топката прехвърли всички бранители на Реал и оставеният непокрит Марк Бартра я заби неспасяемо с глава в горния ляв ъгъл на вратата на Икер Касияс: 1:1.

Победният гол за Реал падна в 85-ата минута, като негов автор бе Гарет Бейл. Уелсецът овладя топката в средата на терена, спринтира по лявото крило, надбягвайки Бартра и когато се озова срещу излезлия да го пресрещне Пинто, я прокара между краката на вратаря, с основна вина за загубата на Барса.

В 90-ата минута каталунците пропуснаха чудесен шанс да изравнят. Шави намери Неймар, който надбяга Серхио Рамос и Пепе, но след като излезе сам срещу Касияс и шутира, бразилецът нацели гредата. Така Реал спечели за 19-и път Купата на краля, въпреки че бе лишен от услугите на най-добрия си играч - Кристиано Роналдо. /БГНЕС