Българската звезда в тениса Григор Димитров ще има сериозно препятствие по пътя към титлата на турнира в Букурещ. Хасковлията е поставен под номер едно в румънската столица.

Предпоследната преграда пред триумфа се нарича Гаел Монфис. Двамата се изправят на полуфинал, който няма да започне преди 14:00 часа днес.

Гришо досега е играл само веднъж срещу поставения под номер три в схемата. Победата в този мач е за французина, като сега нашето момче със сигурност ще иска да изравни резултата от битките помежду им.

За да стигне до тук, Димитров се справи с Иржи Весели на осминафинал и със Серхий Стаховски в петък на четвъртфинал. И с двамата Гришо се справи в два сета.

"Много важна победа, двубоят можеше лесно да се развие в съвсем различна посока. Стаховски е много солиден играч, а днес условията бяха доста тежки. Затова се радвам, че спечелих", сподели българинът след победата.

Доста по-тежко беше изпитанието за Монфис на предишната фаза. Той едва се спаси срещу сънародника си Пол-Анри Матийо, като трябваше да отрази шест мачбола, преди да обърне развоя в своя полза.

"Не заслужавах да победя и да съм сега на полуфиналите. Играх много слабо, може би най-слабият ми мач за сезона. Единственото хубаво от целия мач е, че спечелих, нищо друго", сподели Монфис след измъчения успех.

Победителят от мача между двамата ще се изправи срещу Лукаш Росол от Чехия или Робин Хаасе от Холандия, които спорят в другия полуфинал.

gong.bg