Реал Мадрид е първият финалист в Шампионската лига, след като разгроми настоящия шампион Байерн Мюнхен с 4:0 в реванша на "Алианц Арена".

Интригата в мача приключи още през първото полувреме, когато Лос Бланкос поведоха с 3:0. Първите две попадения бяха дело на Серхио Рамос. Кристиано Роналдо също се разписа за 3:0, с което беляза 15-то си попадение в Шампионската лига. В реванша в Мюнхен домакините изглеждаха повече от плахи, а Реал диктуваше изцяло играта. Първата част се беляза и от доста груби моменти, в които футболистите бяха на ръба на нервите си и от опорочаване на мача. Второто полувреме премина с доста по-намалени темпове и се очертаваше без гол. Минута преди края на редовното време обаче Роналдо оформи крайният резултат 4:0 след блестящо изпълнение на фаул.

В първата среща "Белият балет" победи с 1:0 у дома и се класира напред с общ резултат 5:0. Утре ще се определи и вторият финалист, след като тимовете на Атлетико Мадрид и Челси се срещат в реванш на "Стамфорд Бридж". Финалът ще се играе в Лисабон на 24 май. /БГНЕС