Атлетико Мадрид сломи Челси като гост с 3:1 и се класира за финала на Шампионската лига, където ще срещне Реал Мадрид.

Срещата се игра през 38 хил. зрители на ст. "Стамфорд Бридж" в Лондон. След нулевото равенство в първия мач, Челси влезе в реванша като фаворит. Лондончани се нуждаеха от един гол, за да се класират на финала.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на Тито Виланова и Вуядин Бошков. Последваха 90 минути, пълни с емоции и извънредно зрелищна игра, като гостите действаха изключително агресивно. Атлетико удари 3 греди, но въпреки това резултатът бе открит от домакините.

В 36-ата минута Аспиликуета овладя и намери Фернандо Торес, пласиран на 10-ина метра пред вратаря Тибо Куртоа. Бившият играча на "дюшекчиите" бе безпощаден: 1:0 за Челси. Малко преди края на полувремето обаче испанците успяха да се върнат в мача чрез Адриан Лопес, оползотворил пас на Хуанфран: 1:1.

В 59-атата минута Диего Коста увеличи на 2:1 от дузпа, отсъдена за нарушение на Самуел Ето`о. Челси натисна, но така и не успя да изравни, въпреки че лондончани удариха две греди. В 72-та минута Туран стреля, вратарят Марк Шварцер изби, но в добавката Туран бе безмилостен: 3:1.

Така на финала на Шампионската лига на 25 май в Лисабон трофея ще си оспорват два отбора от Мадрид - Реал и Атлетико, който е и лидер в Примера дивизион. Реал има 9 трофея, а "дюшекчиите" - само един финал през 1974 г., когато завършват 1:1 с Байерн Мюнхен, а при преиграването два дни по-късно губят 0:4. /БГНЕС