Миналогодишният шампион и трикратен носител на трофея Рафаел Надал започна с безпроблемна победа защитата на титлата от мастърса в Мадрид. Той загуби само един гейм срещу аржентинеца Хуан Монако за успех с 6:1, 6:0 и се класира за осминафиналите.

Испанският тенисист приключи мача само за 68 минути, след като реализира по три пробива в двата сета. Той беше пробит от Монако за 1:1 в първия сет, но след това спечели 11 поредни гейма и проби всяко едно от подаванията на аржентинеца.

Надал спечели 864-ата победа в професионалната си кариера, като измести американеца Артър Аш от единадесетата позиция във вечната класация по спечелени мачове. Засега недостижим на първото място е Джими Конърс с 1531.

В спор за място на четвъртфиналите Надал ще се изправи срещу финландеца Ярко Ниеминен, който отстрани холандеца Игор Сайслинг след 6:3, 6:2. Двубоят е от най-горната четвърта на схемата, където с победа стартира и поставеният под номер 6 Томаш Бердих. Чехът се наложи с 6:1, 6:4 срещу Кевин Андерсон от Южна Африка и в осминафиналите ще срещне Григор Димитров или Мариус Копил.

Напред продължава и Лукаш Кубот, който влезе в турнира като щастлив губещ от квалификациите след отказването на Роджър Федерер. Полякът победи Жил Симон от Франция със 7:5, 2:6, 6:4 и в осминафиналите ще срещне испанеца Роберто Баутиста-Агут. В един от най-интересните двубои от втория кръг латвиецът Ерненстс Гулбис победи японеца Кей Нишикори с 6:3, 6:4 и взе реванш за загубата в полуфиналите на турнира в Барселона.

dnevnik.bg