Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев заяви, че се надява старши треньорът Стойчо Стоев да продължи да води отбора.

В сряда тимът от Разград победи с 1:0 "Локомотив" (Пловдив) и спечели трета поредна титла два кръга преди края.

"Нашето желание е да задържим Стойчо Стоев. За една година той не само се доказа като треньор, но показа и качества. Въпросът е да намерим допирните точки за следващата година. Това, което най-много касае клуба е визията на треньора", обясни Домусчиев в предаването "Добро утро, България!" по Тв7.

Той бе категоричен, че целите пред "Лудогорец" за следващия сезон са непроменени - влизане в групите на Шампионската лига, спечелване на титлата в А група и Купата на България. Клубът проявява интерес към двама футболисти от А група, като вече има набелязани и конкретни чуждестранни играчи.

"Тази година играхме с по-малко спадове. Показахме класа и постоянство на резултатите. Тази година по-спокойно станахме шампиони. Не че не липсваха емоции и притеснения, но се вижда израстване в отбора", смята Домусчиев.

Според него "Лудогорец" вече се е доказал като отбор, който залага на нападателния стил. Празненствата в Разград са отложени за 18 май, когато тимът ще получи трофея.

"Финансовата цена е ясна - това е добре обезпечен клуб. Много хора казват, че сме най-скъпия клуб, но аз не смятам, че е така. Отборът е подсигурен, но в този проект изразходваме много нерви", обясни собственикът на шампионите.

Бизнесменът смята, че решението на ЦСКА да излезе на борсата, както и желанието за подобно действие от феновете на "Левски", няма да има дългосрочен ефект.

"Без сериозни инвеститори в ЦСКА и "Левски" няма как да стане. Търсенето на пари от феновете не е работещо в България. Това са дребни пари за клубове с амбиции. Тези пари ще се изхарчат за година, а после? Трябва да се намерят солидни спонсори, да се заработят пари от билети, но това означава да напълниш стадиона", допълни Домусчиев.

dnevnik.bg