Днес ще се изиграят последните битки в Премиършип за сезон 2013/2014 година. Голямата въпросителна е кой отбор измежду Манчестър Сити и Ливърпул ще стане шампион.

В момента Сити са лидер с 83 точки, а Ливърпул са втори с 81. Удивителното е, че момчетата на Мануел Пелегрини се наместиха на лидерската позиция буквално в последните кръгове, използвайки грешните стъпки на конкурентите си в борбата за титлата. Ливърпул, Челси и Арсенал се редуваха на първата позиция през сезона, но в крайна сметка "гражданите" могат да се радват на титла тази вечер.

Само преди две седмици Сити успя да се намърда сред отборите с мечта за титла, а преди месец Челси изглеждаше като главен фаворит. Сюрпризите бяха доста и на финалната права битката е между Сити и Ливърпул.

На "гражданите" им трябва само точка при домакинството си на Уест Хем и да празнува. Само преди две години Сити стана шампион буквално в последната секунда с успех над КПР, но тази история едва ли ще се повтори и днес.

Ще успеят ли "чуковете" да помогнат на Ливърпул, който играе на "Анфийлд" с Нюкасъл? Всичко се случва, особено във футбола, но ще видим. Съдбата помага на силните.

За Ливърпул мечтата да станат шампиони след 24 годишно прекъсване е успех над "свраките" и победа на Уест Хем срещу Манчестър Сити. Възможно ли е? Вие си отговорете! Към 19:00 часа всичко ще е ясно.

Гонг.бг