Звездата на "Атлетико" (Мадрид) Диего Коща е много близо до трансфер в английския "Челси" през лятото, съобщават водещите английски медии.

Собственикът на лондончани Роман Абрамович е заявил своята готовност да плати за испанеца 32 млн. паунда, колкото посочва клаузата за откупуване в неговия договор. Английският "Телеграф" посочва, че милиардерът е изпратил съветничката си Марина Грановская за приключването на считаната вече за сигурна сделка с "Атлетико".

"Челси" ще предложи на Коща заплата от 185 хиляди паунда на седмица, което за 5-годишния срок на договора ще му донесе малко над 48 млн. паунда. Така привличането му на "Стамфорд Бридж" ще бъде закръглено на 80 млн. паунда.  Лондончани бързат да си подсигурят отрано услугите на класния нападател, чиято цена може да се покачи допълнително при силно представяне на предстоящото световно първенство в Бразилия.

Ръководството на "Атлетико" не иска да обяви трансфера преди финала на Шампионската лига срещу градския си съперник "Реал" на 24 май в Лисабон. Според източник на ESPN, Коща вече е съобщил на настоящите си съотборници, че от лятото ще заиграе в "Челси". Футболистът отбеляза 36 гола в 50 мача за "дюшекчиите" във всички турнири през настоящия сезон. Той вкара и на "Челси" от дузпа в реванша на "Стамфорд Бридж" от полуфиналите на Шампионската лига.

dnevnik.bg