"Лудогорец" и "Ботев" са настоящото лице на българския футбол, смята старши треньорът на разградчани Стойчо Стоев. Според него тези два клуба показват правилния модел, по който трябва да се работи.

Днес от 19.15 часа те ще се срещнат във финала за Купата на България. Това ще бъде петият мач помежду им през сезона, като четирите двубоя в А група завършиха наравно.

"Може би причината е, че сме равностойни. "Ботев" направи доста сериозна селекция. Те имат финансов ресурс, създават нещо много хубаво, така че само адмирации за тях. В момента може би "Лудогорец" и "Ботев" са лицето на българския футбол, което показва как трябва да се организира даден клуб. Мисля, че ние правим нещо добро за българския футбол и печелим с достойнство", заяви Стоев в интервю за "7 дни спорт".

Треньорът на "Лудогорец" се надява в този финал отборът да затвърди силното си представяне от началото на сезона. "Самият факт, че водим с девет точки пред втория и играем толкова убедително е показателен, че сме постоянен отбор. Трябва да отбележим, че играхме в три турнира, при това доста успешно."

"До момента имаше много мачове, на които можем да сложим етикет "Големи". Все пак скоро играхме директен мач за титлата, стигнахме осминафинал в Лига Европа, така че това не е нещо ново за нас. Сега ни предстои финал за Купата и ще направим всичко възмжоно, за да я спечелим", добави 51-годишният специалист.

Преди 31 години Стоев печели Купата на България с "Локомотив" (София). Той отбелязва победен гол в продълженията за успеха с 2:1 срещу "Локомотив" (София).

"Всеки финал е по-специфичен, защото играеш само един мач и нямаш право на поправителен. Всичко зависи от тези 90 или 120 минути. Трябва да сме много внимателни и концентрирани, да не допускаме грешки в нашата половина. Това обаче по никакъв начин няма да промени нашия стил. Ще играем офанзивно от първата минута."

"Срещу нас повечето отбори се затварят, но това не е нещо ново. Ние трябва да сме много внимателни, защото , когато предимно нападаш, има възможност съперникът да се възползва. А "Ботев" има много добри състезатели, които играят отлично на контраатака", каза още Стоев.

dneevnik.bg