Сметките на Владимир Кличко са на път да излязат криви. Украинският шампион нарече Кубрат Пулев суров и все още със зелено зад ушите боксьор, който не бил готов за мач за световната титла. Е, мераците на Влад да излезе през есента срещу Бърмейн Стивърн са обречени на провал и така с почти пълна сигурност може да твърдим, че през септември той ще се изправи срещу Кобрата.

Последните събития около световната титла на WBC имаха решаващо влияние за развитието на ситуацията. Шефът на WBC Маурисио Сулайман няма намерение да дава на Владимир мач с шампиона Стивърн с цел обединяване на поясите.

Единственият шанс това да се случи е Дионтей Уайлдър да отстъпи претендентското си място на украинеца, а американският нокаутьор обяви, че иска космическата сума от 10 милиона дори, за да си помисли.

„Следващият мач ще бъде между Стивърн и Уайлдър. Уайлдър е официалният противник. Ако той се откаже, може да има сделка с Кличко, но промоутърите на Дионтей от Голдън Бой вече дават индикации, че искат да се организира такъв двубой“, обяви Сулайман.

Така за Владимир не остава никакво оправдание и той ще трябва да излезе на ринга в Германия през есента срещу Кобрата в защита на титлата си на IBF – нещо, което не е правил от 2012 година.

bgsport.bg