Бургаската и пловдивската полиция ще издирват лицата, участвали в снощния погром на стадион "Лазур" в Бургас по време на финала за купата на България по футбол, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Един фен на Ботев е задържан по време на срещата и ще бъде съден за футболно хулиганство. В момента се преглеждат видеозаписи, за да се установи кои фенове на Ботев Пловдив са хвърляли факлите и са нахлули на стадиона. Първоначалната оценка на щетите е близо един милион лева. Повредена е LED системата на стадион "Лазур", изпочупени са над 150 седалки, изкъртени са огради, плочки, изгорени са кабели. Защо се стига до подобни ситуации – винаги има хора в агитките, които са по-буйни, с по-голям темперамент, които не си дават сметка за последствията. Коментарът е на Николай Тодоров, председател на фенклуба на Нефтохимик. Той отчита, че е щяло да се стигне до по-неприятни последици, ако феновете са нахлули на терена, защото не могат да бъдат спрени. Николай подчертава, че запалянковците едва ли са искали да навредят на клуба си и че не може всички да се слагат под общ знаменател. Според него са нужни и законови промени, както и промяна в отношението, за да се ограничат подобни инциденти:

"Ако може да се вкарват регламентирано факли, разбирате се с полицията, нареждате хората, позиционирате ги, палят ги, свалят ги в краката и се получава необходимия ефект. Като няма и пияни, защото са преминали контрола на входа на стадиона, нещата няма да ескалират. Сега факлите се крият, защото, ако те хванат, те лишават за две години от правото да посещаваш мачове. Затова ти я палиш и гледаш по най-бързия начин да я хвърлиш на терена", коментира председателят на фенклуба на Нефтохимик. /БГНЕС