Отборите на ЦСКА направи равенство 1:1 с Локомотив Пловдив в мач от последния кръг на "А" група, игран на стадион "Българска армия", но това бе достатъчно на "армейците", за да завършат сезона на второ място в класирането, след като Левски победи Литекс с 1:0.

Двубоят в София бе последен в кариерата на крилото на "армейците" Мартин Петров, който получи плакет и букет преди началото на двубоя. Уважен бе и Христо Ристосков, който спира със съдийството след края на сезона.

"Червените" бяха изненадани в 29-та минута от бившия си футболист Спас Делев, който откри резултата в полза на Локомотив. След това домакините натиснаха, но това даде резултат чак в 70-та минута, когато Тони Силва изравни след добра асистенция на Емил Гъргоров. До края играчите на ЦСКА се опитаха да стигнат до пълен обрат, но не успяха да го сторят.

В другия ранен мач Левски победи Литекс с 1:0 в Ловеч след гол на Валери Божинов в 26-та минута. На почивката над балканския град се изля много силен дъжд и градушка, който направи терена изключително тежък и на практика през втората част не се игра футбол.

По този начин ЦСКА завършва сезона на второ място със 72 точки, колкото има и Литекс, но "червените" имат по-добри показатели в преките двубои. Левски остава на пето място с 59 точки, а Локомотив Пловдив завършва на седма позиция с 49 точки. /БГНЕС