Акциите на ЦСКА няма да стигнат до търговия на борсата, тъй като първичното публично предлагане (IPO) не успя.

Червеният клуб продаде едва около 360 хиляди акции при минимално изискуеми 1.4 милиона, за да се смята емисията за успешна. На пазара бяха пуснати 3 милиона акции по 3 лева. В последния ден на предлагането бяха изтъргувани 27 156 акции. Активността на запалянковците часове преди затварянето на продажбата се оказа и закъсняла, и недостатъчна.

Емисията се оказа неуспешна въпреки удължения срок на предлагане и опитите на ръководството на клуба да рекламира кампанията чрез бивши звезди на ЦСКА и депутати, които си купуваха показно акции.

При неуспешната кампания парите на кандидат-акционерите ще бъдат върнати, но няма да им бъдат върнати парите за комисиони на инвестиционните посредници.

ЦСКА се опита да се превърна в първия български футболен клуб, който е публично дружество и чиито акции се търгуват на борсата. При това положение остава въпросът как ще се попълни капиталът на акционерното дружество ПФК ЦСКА АД, тъй като остават 3 милиона лева непопълнен капитал. Това са същите 3 милиона акции с номинална стойност 1 лев.

dnevnik.bg