"Левски" е събрал 600 хил. лева за празненствата за юбилея си. Около 180 хиляди са постъпили като дарения, обявиха организаторите на тържеството.

Останалите средства са дошли от продажбата на билети и от спонсорските пакети за мача с "Лацио" и съпътстващите го събития.

Програмата започва със своеобразен бирфест до Националния стадион "Васил Левски" в 14.00 часа в петък. "Изпълнителите, които ще вземат участие, го правят абсолютно безвъзмездно, защото имат големи сини сърца. Парите на фондацията, които са събрани, гледаме да ги пазим и да не ги разхищаваме. Опитваме да убаждаваме всеки един, който участва, да го прави безвъзмездно или срещу символична сума", обясниха организаторите.

Все още не са получени обещаните от собственика на футболния клуб Тодор Батков 10 хил. лева.

До момента са продадени около 36 хил. билета, като по-голямата част от тези, които остават, са за сектор Г. Константин Папазов, който се превърна в основен организатор на събитието, заяви, че то ще е най-зрелищното в България в историята на демокрацията.

"Убеден съм, че цяла България ще бъде свидетел на най-великото събитие от цялата ни демокрация. "Левски" в най-тежкия момент доказа, че е най-обичаното нещо в държавата. Убеден съм, че всички събрани пари са събрани от сърце. Сигурен съм, че тези, които сега са в "Клуб 100", утре ще са тези, които ще подпомогнат за бъдещето на клуба. В живота има баланс - тези, които нямат фенове, съдбата им отрежда богати собственици", каза Папазов.

Мачът с "Лацио" започва в 21.45 ч. След него ще има пиротехническо шоу. В събота сутринта сините ще се съберат при 22-о училище (бившата Втора гимназия), от където е започнала историята на футболния клуб.

dnevnik.bg