Море от фенове заля улиците на Мадрид в голяма фиеста по случай 10-та титла от Шампионската лига за Реал Мадрид.

Десетки хиляди привърженици на "белия балет" пееха с Кристиано Роналдо и останалата част от отбора, които обикаляха испанската столица в малките часове след финала в традиционния си бял открит автобус. Хората поздравяваха Серхио Рамос, който също по традиция уви клубния флаг около врата на гръцката богиня Кибела на фонтана в центъра на града, миг преди да я целуне. "През 2002 година бях тук да празнувам деветата титла на Реал, затова нямаше как да пропусна тази", каза Хорхе Родригес, 30-годишен медицински работник, увит в знамето на Реал Мадрид.

Голяма част от феновете танцуваха и пееха на площада с часове, докато чакаха героите да се върнат от Лисабон. Привържениците на "белия балет", които следиха мача в Лисабон на големи екрани пускаха заря, свиркаха с клаксоните и нахлуха в центъра на града, за да празнуват десетата титла на клуба. Феновете, които бяха на "Сантяго Бернабеу" крещяха неистово, докато гледаха победата. "Беше време за десетата титла. Чакахме дълго време", каза 20-годишната Анхела Суарес.

В другата част на Мадрид феновете на "Висенте Калдерон" напускаха стадиона облени в сълзи. Фен ридаеше опрян на колата си, друг бързо тръгна по улиците, но сълзи се стичаха по лицето му. "Това е голям удар. Бяхме на две минути от това да сме шампионите на Европа", каза 23-годишен младеж. "Много е трудно да загубиш по този начин, защото бяхме толкова близо и феновете бяха наистина развълнувани. Но имахме добър сезон и можем да се гордеем", каза 44-годишен банкер.

БГНЕС