"Реал" (Мадрид) иска да привлече в състава си Луис Суарес, пише "Ас". Според информацията европейският клубен шампион ще положи усилия да вземе уругвайския нападател това лято.

Суарес беше пред раздяла с "Ливърпул" преди година, като тогава най-близо до подпис с него изглеждаше "Арсенал". Въпреки драматичния развой на събитията той остана на "Анфийлд" и се превърна в основен играч. Уругваецът отбеляза 31 гола и заедно с Кристиано Роналдо заслужиха "Златната обувка".

Желанието на ръководството на "Реал" е да събере двамата и да подсили нападението си. Отношение към евентуалния трансфер би имал и развоят на събитията около Алваро Мората, който вероятно ще си тръгне от "Сантяго Бернабеу" в търсене на повече минути в игра, допълва изданието.

Още преди година мадридчани са се свързали с агента на Суарес - Пере Гуардиола, който е брат на Хосеп Гуардиола. Според "Ас" "Реал" е подновил контактите си с мениджъра. Очаква се "Ливърпул" да поиска минимум 60 млн. евро за голмайстора си.

Суарес притесни всички почитатели на Уругвай, след като се наложи да бъде опериран месец преди началото на световното. Лекарят му Алберто Пан обеща нападателят да се възстанови и да е готов за игра.

dnevnik.bg