Селекционерът на Испания Висенте дел Боске се надява контузените нападатели Диего Коща и Хесус Навас да се възстановят навреме и да бъдат на разположение за защитата на световната титла на първенството в Бразилия.

"Прогнозите за Коща и Навас са добри. Предстоят финални тестове и в събота ще вземем окончателно решение", каза Дел Боске.

Испанците излизат тази вечер в Севиля срещу Боливия в предпоследния си контролен мач преди шампионата. Диего Коща страда от серия мускулни контузии в последните седмици, което му попречи да участва пълноценно във финала на Шампионска лига срещу "Реал" (Мадрид) миналата седмица. Нападателят започна титуляр за своя клуб "Атлетико" (Мадрид), но беше заменен принудително още в деветата минута на финала.Нападателят на "Манчестър сити" Хесус Навас пропусна последните кръгове за сезона в Англия заради контузия в глезена.

Дел Боске трябва да обяви окончателния състав от 23-ма играчи до 2 юни. Дори и двамата нападатели да не се възстановят за световното първенство, селекционерът на испанците има голям избор от класни офанзивни футболисти в лицето на Фернандо Торес, Фернандо Йоренте и Алваро Негредо.

dnevnik.bg