Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо, който от няколко месеца е глобен посланик на Yahoo, даде своите прогнози за развитието на световното първенство в Бразилия.

С чувство за хумор португалецът заложи на изненадващи резултати, като изпрати Англия до финала на шампионата. Според него "трите лъва" ще елиминират Бразилия в четвъртфиналите, а в мача за трофея ще срещнат националния тим на неговата страна.

"Хората ще кажат, че съм доста умен, като изпращам Англия и Португалия на финала. Така мога да работя спокойно в Англия и да бъда спокоен, когато се прибера в Португалия", заяви мениджърът на "Челси".

Според него финалът ще бъде решен след изпълнение на дузпи. "Португалия загуби доста мачове с дузпи, а Англия винаги губи при дузпите. Ще решим този проблем, ако реферът реши да определи новия шампион с хвърляне на монета."

Моуриньо предвижда изцяло европейски полуфиналите, като освен Англия и Португалия сред четирите най-добри ще са Германия и Италия. Той прогнозира фаворитите Бразилия и Аржентина и световният шампион Испания да отпаднат в четвъртфиналите.

Според португалеца два африкански отбора ще прескочат груповата фаза - Кот д'Ивоар и Нигерия, както и един представител на Северна Америка в лицето на Мексико. Прогнозите му сочат, че нито един тим от Азия няма да достигне директните елиминации.

dnevnik.bg