Старши треньорът Станимир Стоилов и спортно-техническият директор Димитър Димитров-Херо напуснаха "Ботев" (Пловдив).

Двамата сами са изявили желание договорите им да бъдат прекратени и ръководството на клуба е уважило искането им, обявиха пловдивчани на официалния си сайт.

Стоилов и Димитров са провели днес среща с президента Иван Джиджев, на която са уточнили детайлите около напускането си, а собственикът Цветан Василев е дал своето съгласие.

Бившият национален селекционер, който застана начело на "Ботев" в началото на 2013 г., си тръгва заради негативното отношение на феновете и големия натиск върху отбора. Той заяви, че не иска с присъствието си да провали един голям проект.

Стоилов вече подаде веднъж своята оставка. Това се случи през април, след като "канарчетата" елиминираха "Левски" за Купата на България. Срещу него имаше изцяло негативно отношение от феновете, които неколкократно се обявиха срещу оставането му в отбора.

Собственикът Цветан Василев не прие оставката на треньор, за да избегне нов период на изграждане на отбора. Банкерът потвърди позицията си и след среща с феновете през миналата седмица, но в крайна сметка е приел желанието на самия треньор.

"От днес по мое изрично желание не съм треньор на "Ботев". Пътищата ни се разделят, но аз съм убеден, че с този собственик големите успехи са неизбежни. Казах, че не искам да видя още един проект съсипан и дано моето оттегляне допринесе в положителна посока за развитието на клуба. В "Ботев" наистина се прави нещо голямо. Ще помня само хубавите моменти, европейския рейд с шест мача без нито една допусната загуба, пълният стадион и усмихнатите лица", заяви Стоилов в съобщение до медиите.

"Не се срамувам от представянето в първенството. "Ботев" се върна в елита, научи се да печели важните мачове и се превърна във фактор, с който всички се съобразяват. Моята визия за футбола е такава, че няма как да съжителстват заедно един тъжен от случващото се треньор, поставени под напрежение футболисти и вечно недоволни фенове. Ясно е кой е излишният. За доброто на всички слагам край на агонията", добави той.

Напускането на Димитров обаче е доста неочаквано. Той беше представен като спортен директор само преди два дни. Освен това пристигането му в "Ботев" беше прието много положително от привържениците.

dnevnik.bg