Националният селекционер Любослав Пенев ще бъде новият наставник на Ботев Пловдив, след като получи разрешение от Българския футболен съюз да съвместява двете длъжности.

Новината бе официално потвърдена от БФС на официалния сайт на организацията. Днес Пенев се срещна с президента на футболната централа Борислав Михайлов, за да го информира за предложението да поеме "канарчетата" на мястото на подалия оставка Станимир Стоилов. На срещата Пенев е бил категоричен, че няма намерение да напуска националния отбор и единственият вариант да приеме предложението, е да получи разрешение от Изпълкома да съвместява двете длъжности.

След дълъг сондаж с членовете на Изпълнителния комитет по телефона Михайлов получи съгласието им Пенев да води "Ботев" и националния отбор и даде зелена светлина на треньора да започне да води тренировките на пловдивчани.

"Работата ми в Ботев няма да попречи по никакъв начин на националния отбор. Прецених предложението в детайли, преди да приема това предизвикателство да бъда част от един от най-перспективните футболни проекти в България".

"Имах дълъг разговор с президента Борислав Михайлов и след него той започна допитване до членовете на Изпълкома. Репутацията, която съм си изградил, сигурно е повлияла за решението да ми бъде дадена зелена светлина. Благодаря на членовете на Изпълнителния комитет и на президента за тази възможност".

"Убеден съм, че от съвместяването на двете длъжности няма да има ощетени. Дори напротив – ефектът ще е положителен. Надявам се обществеността да ме разбере и да ми повярва. Националният отбор на България ще се бори за класиране на европейското първенство през 2016 г. и няма да допусна никакво отстъпление по пътя към постигането на тази висока цел", коментира Пенев пред официалния сайт на БФС. /БГНЕС