Най-добрият български тенисист Григор Димитров не пропусна възможността да поздрави своята приятелка Мария Шарапова, която спечели титлата от "Ролан Гарос" след изключителен финал срещу младата румънка Симона Халеп.

Броени секунди след последната точка в спектакъла на корт "Филип Шатрие", предложил тенис от много високо качество и продължил 3.02 часа, Димитров публикува в профила си в Twitter снимка на рускинята с шампионския трофей. "Невероятна шампионка!", написа той.

Макар и да не го назова директно в речта си, Шарапова също поздрави Димитров, след като спечели петата си титла от Големия шлем. Рускинята благодари на своите родители, на своя щаб и на "този, който не е тук сега".

Димитров е в Лондон, където се подготвя за турнира на тревните кортове в "Куинс клъб". Той ще участва както в индивидуалната надпревара, така и на двойки. Негов съперник в първия кръг на сингъл ще бъде победителя от мача между британеца Джеймс Уорд и словенеца Блаз Рола.

Името на първия съперник на хасковлията ще стане ясно в понеделник или вторник, когато по програма трябва да се изиграят срещите от първи кръг. По всяка вероятност Димитров ще започне участието си в сряда.

На двойки българинът ще си партнира с шампиона от Australian Open Станислас Вавринка, който пък е поставен под номер 1 в индивидуалната надпревара. В първия кръг двамата ще се изправят срещу участващите с "уайлд кард" Кен Скупски и Нийл Скупски. 

Дневник