Участниците в конгреса на Международната федерация на футболните асоциации /ФИФА/ с мнозинство гласуваха срещу въвеждането на възрастово ограничение и ограничение на срока на пълномощията за чиновници на организацията.

Гласуването е предшествало изявлението на президентите на пет национални футболни федерации - на Куба, Хаити, Шри-Ланка, ДР Конго и Пакистан. Те единодушно са заявили, че въвеждането на такова ограничение е дискриминация по възрастов признак. Сегашният президент на ФИФА Сеп Блатер е на 78 години. Наскоро той обяви намерението си да се кандидатира още веднъж за президентския пост. Ако на изборите догодина той победи, ще завърши петгодишния си мандат на 83-годишна възраст.

Президентът на ФИФА каза пред членовете на Конгреса на международната федерация по футбол, че е готов да ги придружава и в бъдеще и че мисията му не е приключила.

"Чувствам се добре, мандатът ми ще свърши на 29 май 2015 г. но мисията ми не е свършила. Казвам ви, че заедно ще изградим една нова ФИФА. Имаме бюджета за 2014 - 2018, вие ще решите за кого да гласуване през 2015 г., но аз съм готов да ви придружавам в бъдеще", заяви Блатер, който е начело на федерацията от 1998 г. /БГНЕС