На пресконференцията след мача с Холандия треньорът на испанските национали Дел Боске призна, че "това е много болезнено поражение за всички нас".

"Имахме кратък разговор в съблекалнята. Беше много сложно да се предугади реакцията на играчите, защото те нямат опит от такива поражения. Но всеки от тях е голям професионалист. Играчите правилно реагираха на това поражение. Ще имаме още възможност да обсъдим случилото се", изтъкна Боске.

Той не обвини никого от играчите си – нито Давид Силва, който изпусна гол при 1:0 в полза на испанците, нито вратаря Касияс, допуснал няколко грешки. "Виновен е целия отбор. През второто полувреме холандците напълно ни надиграха. До почивката не изглеждахме никак зле, но след това нещо се пречупи. Мисля, че ни пречупи пропуснатият втори гол. Не мисля, че имахме проблем с физическата подготовка. Всеки случай не това бе решаващото за срещата", коментира треньорът.

Той призна, че не намира думи да обясни загубата. "Никога не сме били отбор, който играе отбранителен футбол, но защитата ни винаги е била силна. Днес обаче играхме много неубедително".

На 18 юни испанците ще играят с Чили, а холандците с Австралия.

ИТАР-ТАСС