Звездата на Португалия Кристиано Роналдо обяви, че е напълно възстановен и ще бъде на линия за първия мач на тима на световното първенство срещу Германия тази вечер.

Нападателят страдаше от травма в коляното след края на изминалия сезон, но от петък тренира пълноценно със своите съотборници. Двубоят между фаворитите в група G е от 19.00 часа.

"Бих искал да бъда 110% готов за мача. Аз съм 100% възстановен, което е достатъчно да помогна на националния отбор. Тренирам от много време и се чувствам добре. В нито един момент от кариерата ми не съм играл без болка, това е моето бреме", каза Роналдо.

В четвъртък той напусна преждевременно заниманието на тима и наложи лед на коляното си, което породи поредни притеснения за здравето и формата му. Нападателят, който има само два гола на световни първенства – срещу Иран (2006) и Северна Корея (2010), бе категоричен, че няма пред кого да се доказва.

"Не мисля, че трябва да показвам каквото и да е на когото и да е. Само погледете статистиката и автобиографията ми. Нямам какво да доказвам. Имам прекрасна кариера и искам само тя да продължи", обясни португалецът.

"Вярвам, че един играч не е целият отбор. Тук съм, за да помогна на тима. Аз съм още един играч, който може да направи разликата, но не мога да нодя отбора на гърба си. Искам да съм шампион, но да караме стъпка по стъпка. Обичам предизвикателствата и ще дам най-доброто от себе си", допълни Роналдо.

"Ще играем срещу страхотен отбор, но имаме своите оръжия. Германия е много силен тим, но не трябва да бъдем респектирани от тях или да се страхуваме. Не сме сред фаворитите, но сме сред най-добрите", смята нападателят на Португалия.

dnevnik.bg