Феновете на световния и европейски шампион Испания са единодушни в мнението си, че в отбора на Висенте дел Боске са наложителни промени както в схемата на игра, така и в избора на играчи в стартовия състав.

"Фурия роха" започна защитата на титлата с кошмарна загуба с 1:5 от Холандия, а тази вечер от 22.00 часа ще се изправи срещу Чили в търсене на жизненоважна победа. Освен три точки, "фурия роха" трябва да търси и доста голове, за да оправи головата си разлика, което ще бъде доста важно заради възможността от равенство между три отбора на върха в група В.

Вестник AS публикува на своя сайт анкета, в която са участвали повече от 80 000 читатели. Според тях Дел Боске трябва да промени схемата с трима много близко стоящи един до друг централния полузащитници в лицето на Шави, Шаби Алонсо и Серхио Бускетс и да заложи на формацията 4-1-4-1, която практикуваше Луис Арагонес при спечелването на европейската титла през 2008 г.

Феновете искат в стартовия състав да бъдат направени три промени, като бъдат извадени трима играчи на "Барселона" - Шави, Бускетс и Жерар Пике, а вместо тях да се появят Коке, Педро Родригес и Хави Мартинес. 

Въпреки че не се представи убедително в първата среща, Диего Коща остава фаворит на испанците за позицията на централния нападател. Голмайсторът на "Атлетико" (Мадрид) получи 10 000 гласа повече от Давид Вия и пет пъти повече от Фернандо Торес. Според феновете нападателят на "Челси" категорично няма място дори като резерва.

Капитанът Икер Касияс, който също беше много неубедителен срещу Холандия, все пак получава доверието на феновете и е предпочитан за вратарския пост. 

dnevnik.bg