С два гола на Луис Суарес Уругвай спечели жизненоважна победа с 2:1 срещу Англия и запази живи надеждите си за класиране за осминафиналите на световното първенство.

Двукратният световен шампион остави "трите лъва" без точка след първите два мача. Съставът на Рой Ходжсън запазва само теоретични шансове за излизане от групата, които минават през пълен актив от девет точки за Италия и убедителна победа над Коста Рика в последния двубой.

Първото полувреме започна и премина под контрола на Англия. "Трите лъва" владееха повече топката и създадоха по-опасните положения, които като цяло бяха доста малко. В десетата минута пряк свободен удар на Уейн Рууни премина малко над гредата.

В 32-ата минута англичаните бяха много близо да открият резултата, но късметът беше на страната на Уругвай. След центриране от ъглов удар вратарят Муслера се размина с топката и на сантиметри от вратата Рууни засече с глава. Топката обаче срещна гредата.

Уругвайските футболисти много рядко атакуваха, но въпреки това първи стигнаха до попадение. Лодейро отне топката след греша в полузащитата на Англия и подаде вдясно към Кавани, който центрира отлично и Суарес откри резултата след техничен удар с глава.

Само две минути по-късно Англия организира опасна атака, след като Рууни намери от дълбочина Стъридж, но нападателят на "Ливърпул" стреля право във вратаря Муслера. Отборът на Ходжсън продължи да атакува, но не успя да вкара гол до почивката. 

В началото на втората част англичаните опитаха да продължат да бъдат по-активния отбор, но допуснаха няколко грешки при разиграването на топката, които доведоха до опасни ситуации пред Джо Харт.

В 50-ата минута Суарес опита далечен удар по диагонала, но топката премина около метър покрай гредата, а секунди по-късно Кавани пропусна страхотна възможност с неточен удар.

В 53-ата минута англичаните организираха много опасна атака. Рууни получи хубаво центриране по земя на границата на вратарското поле и засече с левия крак, но и той пропусна, стреляйки право в Муслера.

Девет минути по-късно се стигна до инцидент, при който Стърлинг при пробив удари с коляно в главата Алваро Перейра. Лекарите поискаха да бъде извършена смяна, но играчът категорично отказа и продължи да играе.

В 75-ата минута най-после дойде дългоочакваният от англичаните момент, в който Уейн Рууни отбеляза първи си гол на световно първенство. В деветия си мач той успя да изравни резултата след отлична комбинация между Стъридж и Глен Джонсън. Нападателят на "Ливърпъул" задържа отляво и изведе по крилото десния бранител, който достави перфектна топка за Рууни и той отблизо я насочи в мрежата.

Англичаните обаче допуснаха груба грешка и много бързо отново се оказаха изоставащи в резултата. При изритана топка Джерард върна с глава назад, Суарес се измъкна зад защитата и с мощен удар вкара втория си гол в мача. 

dnevnik.bg