Българският тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Райън Харисън на старта на "Уимбълдън". Хасковлията досега не се е срещал със 140-ия в световната ранглиста.

Димитров е в горната половина на схемата, в която са водачът Новак Джокович и шампионът от миналата година Анди Мъри. Долната събра седемкратния шампион Роджър Федерер и двукратния победител Рафаел Надал.

Българинът е на 13-ото място в света, но е 11-и в схемата на "Уимбълдън". Букмейкърите го поставиха сред фаворитите в надпреварата от Големия шлем. Преди седмица той спечели четвъртата си титла в професионалния тенис, като триумфира в "Куинс клъб".

Харисън, който е висок 188 сантиметра, няма турнирни победи в кариерата си на ниво АТП. В средата на 2012 г. достига до рекордното в кариерата си 43-о място в света.

Американецът игра с друг българин в началото на месеца - Димитър Кутровски. Софиянецът спечели с 6:4, 2:6, 7:6 (7) в турнира от сериите "Чалънджър" в Нотингам.

Ако успее да отстрани Харисън, във втория кръг Димитров ще срещне 19-годишния австралиец Люк Савил или 20-годишния австриец Доминик Тием.

Първият поставен, който българския тенисист може да срещне е украинецът Александър Долгополов в третия кръг, а при евентуално достигане до осмонафиналите потенциален съперник е испанецът Давид Ферер. 

dnevnik.bg