Ключовите полузащитници Шави Ернандес и Чаби Алонсо ще напуснат националния отбор на Испания след провала на световното първенство, твърдят испанските медии днес.

Нито един от двамата ветерани още не е обявил публично, но са споделили намеренията си пред приятели и семействата си. Последният мач за тях с екипа на "Фурия роха" ще бъде срещу Австралия в понеделник.

Световните шампиони от 2010 г. бяха първият елиминиран отбор след болезнени загуби от Холандия и Чили. Шави и Чаби Алонсо бяха основна част от състава, който спечели три поредни големи трофея - две европейски титли и една световна.

"Ще ни липсвал. Двама от ключовите стълбове от историческия отбор напускат", коментира радио "Марка" в събота. 34-годишният Шави вероятно ще напусне и "Барселона" и ще се насочи към Катар за края на кариерата си. Той изигра 134 мача за Испания, като отбеляза 13 гола. В последния двубой срещу Чили остана на резервната скамейка.

Чаби Алонсо, който е на 32 години, е дефанзивният полузащитник на Испания от 2005 г. Той записа 113 мача и отбеляза 16 гола. Очаква се те да бъдат последвани от нападателя Давид Вия, който все още не е използван на световното първенство. Той ще продължи кариерата си в Австралия.

От друга страна вратарят Икер Касияс изглежда решен да продължи кариерата си в националния отбор, въпреки противоречивите изяви в последните мачове. Фернандо Торес също иска да продължи да носи националния екип, макар да изгуби титулярното си място за сметка на Диего Коста.

dnevnik.bg