САЩ искат да бъдат приемани по-сериозно от футболния свят и двубоят с Португалия тази нощ им предлага тази възможност с директно класиране на осминафиналите на мондиала.

Селекционерът на американците Юрген Клинсман бе категоричен, че отборът му ще направи всичко възможно да победи иберийците и няма да се уплаши от Кристиано Роналдо. "Изпитваме голямо уважение към него и съотборниците му, които играят в големи клубове и Шампионската лига. Но това е моментът да докажем себе си, да се засилим напред и да надиграем тези момчета. Искаме да поставим Кристиано на мястото му", каза Клинсман.

САЩ имат 3 точки в актива си и са втори в група G, на една зад Германия. Неговият състав може да се възползва от равенството 2:2 между Бундестима и Гана, за да си осигури място на осминафиналите на световното първенство. Пътят за това е победа тази нощ, която ще изхвърли "мореплавателите" от турнира.

"Резултатът в този мач потвърждава, че това е една много трудна група. Това също така е огромна възможност за нас и ще се борим за нея. Има причина това да е "групата на смъртта", защото и ние сме в нея", категоричен бе Клинсман.

Според него загубата на Португалия с 0:4 от Бундестима в първия мач ще направи нещата по-трудни за американците. "Всеки знае силните качествата на Португалия. Това е един от най-добрите отбори в света. Всички наши играчи трябва да дадат максимума на възможностите си", допълни германският треньор.

В същото време селекционерът на Португалия Пауло Бенто потвърди, че Роналдо ще бъде възстановен от контузията в коляното и ще играе срещу Щатите. Той настоя, че като треньор е отговорен да измъкне тима от настоящите проблеми, а не Роналдо. "Казах му, че никога не бих поставил на раменете му отговорността за решаване на проблемите на отбора. Това е моя отговорност. Не мисля, че той е под натиск повече сега, отколкото в други случаи", коментира португалският селекционер.

Бенто обясни, че Бруно Алвеш е под въпрос за мача и ако не премине късния фитнес тест тест неговото място ще бъде заето от Луиш Нето. Португалия е без четирима футболисти за срещата. Пепе е наказан заради червения картон срещу Германия, а Фабио Коентрао, Уго Алмейда и Руи Патрисио са контузени.

"Или ще спечелим или ще започнем да опаковаме куфарите си. Това е сценарият пред нас. Ако завършим наравно, практически си заминаваме", допълни Бенто. Двубоят между Португалия и САЩ е в понеделник от 1.00 часа българско време.

Мачовете в неделя ще противопоставят отборите от група H. В 19.00 часа Белгия ще се изправи срещу Русия на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро, а в 22.00 часа Южна Корея ще срещне Алжир в Порто Алегре.

dnevnik.bg