Българският шампион "Лудогорец" ще започне участието си в квалификациите на Шампионската лига срещи отбор от Норвегия, Люксембург, Ирландия, Македония, Малта или Литва.

Днес от 13.00 часа ще бъде изтеглен жребият за първия и втория квалификационен кръг на най-силния клубен турнир. На базата на клубните коефициенти "Лудогорец" попадна като поставен в трета група. Сред потенциалните съперници на отбора от Разград най-сериозно впечатление прави норвежкият шампион "Стрьомгодсет".

Значително по-леки изглеждат останалите пет варианта - "Дюделанж" от Люксембург, "Сейнт Патрикс" от Ирландия, "Работнички" от Македония, "Валета" от Малта и "Жалгирис" от Литва. След жребия за Шампионската лига ще бъде изтеглен и жребият за Лига Европа, където България ще бъде представена от ЦСКА, "Литекс" и "Ботев" (Пловдив).

"Литекс" и "Ботев" ще се включат от първия предварителен кръг. Ловешкият тим е поставен в група 3 и може да срещне някой измежду "Фолгоре" (Сан Марино), "Санта Колома" (Андора), "Кайрат" (Казахстан), "Верис" (Молдова) и "Мика" (Армения).

Пловдивчани също са поставени. Те попаднаха в група 4, където потенциален съперник е "Астана". Двата отбора се срещнаха преди година в турнира, а сега треньор на казахстанския отбор е Станимир Стоилов.

Останалите варианти са "Слиема уондърърс" (Малта), "Либертас" (Сан Марино), "Шкендия" (Македония), "Лачи" (Албания) и "Ловчен" (Черна гора). ЦСКА стартира участието си в третия предварителен кръг и ще разбере потенциалните си съперници след жребия за втория кръг. 

dnevnik.bg