Отборът на Мексико се класира за осминафиналите на Световното първенство в Бразилия, след като победи Хърватия с убедителното 3:1 в последен мач от група А на турнира.

На Арена Пернамбуко в Ресифе северноамериканците изнесоха поредния си силен мач и напълно заслужено стигнаха до успеха, който можеше да бъде и по-изразителен, ако не беше реферът Равшан Ирматов. Мексиканците отново заложиха на много стабилна игра отзад и бързи контраатаки. Хърватите бяха тези, които се нуждаеха от задължителен успех, но така и не успяваха да намерят път към вратата на Очоа.

След почивката възпитаниците на Мигел Ерера започнаха да доминират и в средата на полувремето съдията ги лиши от 100-процентова дузпа, след като Дарио Сърна изби удар на Гуардадо с ръка. Малко след това справедливостта възтържествува и капитанът Рафаел Маркес откри резултата с глава. След това попадение хърватите се сринаха и техният съперник се възползва от това, за да вкара още два гола чрез Гуардадо и Хавиер Ернандес. Малко преди края Иван Перишич вкара почетното попадение за Хърватия.

В другия мач от групата Бразилия победи Камерун с 4:1 и спечели група А, а Мексико остава на второ място също със 7 точки, но с по-лоша голова разлика. На осминафиналите Бразилия ще срещне Чили, а отборът на Мексико, който излезе от груповата фаза на шесто поредно Световно първенство, ще се изправи срещу Холандия. /БГНЕС