Българският боксьор Кубрат Пулев поиска световният шампион в тежка категория Владимир Кличко да бъде проверен за допинг в тренировъчни условия преди мача между двамата, който ще се състои на 6 септември в Хамбург.

"Проверяват ме за допинг поне шест пъти годишно по време на тренировки. Винаги трябва да бъда на разположение и да съобщавам къде съм отседнал и къде се намирам във всеки един момент. Защо това да не важи за Владимир Кличко? Така би било честно", коментира Пулев пред ДПА.

В професионалния бокс проверките за забранени стимуланти са задължителни по време на мачовете, но не и на тренировки. 38-годишният украинец на този етап не дава допинг проби в извън състезателни условия.

"Дори когато Кубрат се готви в България, там той също прави тестове за допинг. Не хвърлям обвинения, че Владимир използва забранени стимуланти. Но искам за всички еднакви условия, за да няма спекулации", заяви треньорът на българина Ото Рамин.

В лагера на Пулев предложиха Кличко да обяви мястото, но което ще се готви след 1 юли до мача в Хамбург и да се подложи на допинг контрол.

От "Зауерланд" заявиха, че постоянно следят своите боксьори за употреба на забранени вещества. "Това ни струва 80 хиляди евро на година. При нас всички боксьори от топ 10 в своите категории се контролират за допинг", коментира шефът тима Кристиан Майер.

Промотърската компания на братята Кличко K2 Promotions ще организира двубоя между световния шампион и 33-годишния претендент от България, след като спечели търга през миналата седмица.

K2 Promotions предложи 7 250 131 долара, за да подобри единствената друга оферта - на "Зауерланд", която е била на стойност 5 290 144 долара. Кличко ще вземе 80% от наградиня фонд, а за българина ще останат 20%.

dnevnik.bg